Merkityksen etsintä ja siksi ensin matkustuskyvyn etsintä jatkuu: olen pohtinut mielialalääkityksen erilaisia mahdollisuuksia ja kysynyt nyt muutamalta taholta vinkkejä hyvästä psykiatrista, jonka kanssa näistä voisi neuvotella (vastauksia ei kyllä vielä ole tullut, joten suositukset ovat edelleen erittäin tervetulleita). Nyt mietin - en aivan ensimmäistä kertaa - että nykytilanteessa pitäisi ehkä enemmänkin tähdätä ahdistuksen vähentämiseen ja siten siihen tarkoitettuihin lääkkeisiin. Niistä minulla vain on hyvin vähän kokemusta, kun aina on vain ajateltu sitä masennusta. Mielestäni en nykyisellään ole kovinkaan masentunut sinänsä, vaan masennus seuraa lähinnä siitä, että ahdistus ja pelot väsyttävät minut päivä toisensa jälkeen ja estävät minua etenemästä.

Tämä viikko ei ole ollut erityisen hohdokasta lomaa, enkä ole saanut kovin paljon näkyvää tulosta, mutta se on ollut hyvää itsetutkistelun aikaa. Mitä - eikö tässä nyt ole sitä omaa napaa kaiveltu jo aivan tarpeeksi? No, ilmiselvästi ei. Olen kyllä hyvä analysoimaan tunteitani, senhän tiedämme, mutta entäs ne toimintatavat; niiden kriittinen tarkastelu ja muuttaminen? Sitä välttelen yhä aivan naurettavan ahkerasti! Tällä viikolla olen joutunut edes hiukan katsomaan niitä läheltä ja pitkään, ja se on sentään alku.

Olen myös saanut pidettyä ne pienet muutokset, etten vie tietokonetta vuoteeseen enkä lue enää muutamia turhiksi tavoiksi jääneitä aikasyöppöjä sivustoja. Kirjoitustreeniäkin on tapahtunut melkein siinä määrin kuin tavoite on - ei aivan, mutta kuitenkin tapahtunut (eikä vain yrittänyt tapahtua). Seuraava lupaus listalla onkin... no, enpä mene siihen. Ei se ole mitään hohdokasta, mutta en nyt juuri osaa puhua siitä aiheesta joutumatta epätoivoon.

 

(P.S. Kävin permanentissa, ja hyvä tuli, eikä ollut kalliskaan! Hiuksia oli kuitenkin taas katkeillut ikävästi: vaikka syön kaikki mahdolliset vitamiinit ja hivenaineet ja käytän huippuhoitoaineita, eivät ne vain kestä! Pitäisi kai tehdä myös se pieni muutos, että vannon, etten enää koskaan koske tarrapapiljotteihin - ne katkenneet kohdat ovat selvästi muutaman viime kuukausina kiireessä väännetyn papiljottikeikan tulosta... )