Heicun elojurnaalissa oli meemi, jonka nyt häikäilemättä nappaan tietämättä sen syntyperästä tai aiemmista seikkailuista mitään. En nimittäin ole moneen päivään tuntenut itseäni kykeneväksi kiipeämään kokonaisten esseenomaisten kukkuloiden kunnahille. Vai kunnaiden kukkuloille? Mstphmrghminämistäänmitääntiedä. Meemi veti puoleensa siksikin, että se eteni konkreettisesta metafyysisempään (ja sitten viimeiseksi niihin paljastavimpiin turhuuksiin!).

KUVAILE

Kukkaroasi:
Punaruskea, tekonahkaa, yrittää olla neutraalin tyylikäs. Onneksi "kotiliesi" lukee sisällä, niin ettei sitä kukaan huomaa. Muuten hyvä, mutta läpinäkyvän muovin kohta liian pieni vanhalle ajokortille, joka siis taittuu reunasta, ja sitä pitää kääntää säännöllisin väliajoin.

Hammasharjaasi:
Valkovioletti Jordan Daily.

Kännykkääsi:
Pinkki Nokian simpukka viime joulun mallia (6085). Söpö kuin mikä, mutta en ole vielä ladannut siihen yhtään musiikkia (vaikka nimenomaan halusin soittimellisen) enkä edes kivaa soittoääntä, eikä siinä ole niitä omasta takaa, kun kaikki lataavat nykyisin kuitenkin. Ei kuulu, jos on jäänyt viereiseen huoneeseen. Kameraa olen kuitenkin opetellut käyttämään!

Tyynyliinojasi:
Kaapissa nököttää myös vanhemmilta perittyjä sekalaisia värejä, mutta melkein aina käytän vain niitä puolta tusinaa viininpunaista ja kahta vaaleankeltaista. Värjäytyisivät hiusväriin kuitenkin (ne keltaiset ovat lisätyynyille, joilla tekee olonsa omassa sängyssä ylelliseksi).

Huonettasi:
Pyökinväriset puupaneeliseinät, korkeat vaatekaapit (jotka eivät ole niin hyödylliset kuin luulisi, koska kolme viidestä on roikkukaappeja: niissä roikkuu vain miljoona äidiltä perittyä laatikkojakkua ja vanhaa juhlapuseroa), kiva kirjavitriiniseinä, jonka kaapeissa lähinnä koriste-esineitä ja valokuvia ja keskellä ei-varsinaisesti-kotialttari (koska en ole ortodoksi enkä kunnon luterilainenkaan enää) mutjotainsinnepäin. Kaappien ovissa taidekortteja ja larp-potretteja eri vuosilta. Liikaa roinaa. Kaikki vaatteet pitkin huonetta, sekä tavalliset että larp- ja keskiaikasellaiset. Ihana kertausantiikkikirjoituspöytä (ainoa arvoesineeni) puoliksi paperikasojen peitossa ja päätykin piilossa arkistopahvilaatikoiden takana. Kolme pinoa lainakirjoja, kaksi luettuja/luovutettuja kirjoituspöydällä, yksi keskeneräisiä 120cm leveän joustinpatjasängyn nurkassa. Kattolamppu rikki, mutta sängyn yläpuolelle kiinnitetty lukulamppu ja sievä punavarjostimellinen pseudoantiikkityylinen pöytälamppu kompensoivat vähän. Verhot todella paksua mustaviolettia villaa, koska valo sotkee nukkumiseni heti. Sängyn ja oven välissä ennen rottinkiarkku, nyt Heliltä hoidossa oleva 120cm korkea lipasto, jonne on ollut ihanaa tunkea pikkuroinia, papereita ja larppikorut! Ovenpielessä kaappien puolella puinen irtonaulakko, jossa villatakkeja, huiveja, aamutakit ja kankainen olkalaukku. Ostin huoneeseen sievän itämaistyyppisen viskoosimaton, mutta uhrasin sen jo olohuoneeseen ja larp-käyttöön.

Aurinkolasejasi:
Viikinki-bling! Olin hukannut aiemmat tilapäisesti, joten ostin kesällä matkalla Saltvikiin laivalta mustat aika isot lasit, joissa on paljon kimaltavia strasseja silmäkulmissa. Yritin minä kovasti valita jotkut muut, mutta ne vain näyttivät parhailta! Omistan myös (ne taas löydettyäni) ruskeat 50-luvun vintagelasit, jotka ostin Rita Hayworthille Seitsemän hunnun tanssiin.

Shampootasi:
Mieluiten Redken tai Body Shopin hunaja, mutta muutkin kelpaavat, kunhan hoitoaine on Redkeniä!  Olis kiva kun halvempikin kelpaisi, mutta hiukseni ovat nirsot ja hädin tuskin hengissä. Keskiaikaillessa LUSHin kiinteä sampoo-hoitoainepala Godiva.

CD-stereoitasi:
Tuommoinen suhteellisen kompakti JVC, jota on kannettu monta vuotta conin tanssiesityksien harjoituksiin (ja turhauduttu volyymin loppumiseen kesken).

Lävistyksiä:
Korvareiät, ei muuta. Kai niissä on puolensa, mutta en ole kokenut tarvetta enemmälle. (Tatuoinnit sen sijaan... jos kroppani joskus sen ansaitsisi, oi että palkitsisin sen hienolla tatuoinnilla...)

MUUTA

Jos saisit tappaa jonkun etkä jäisi siitä kiinni, kenet tappaisit?
Emmätiedä. Uskon kyllä, että on ihmisiä, jotka ovat jo niin kaukana inhimillisyyden tuolla puolen, että säästäisi maailmaa, jos heidät poistettaisiin, mutta en ole itse joutunut kohtaamaan sellaista niin läheltä, että voisin nimetä yhden. Sitä paitsi olen raukkis enkä tahtoisi ylipäänsä tunnolleni kenenkään tappamista. Saanko siirtää kortin jollekulle toiselle, jolla olisi kanttia ja kokemusta tehdä se arvio?

Ketkä haluaisit nähdä juuri nyt?
Todella monta ihmistä. Aikaa ja jaksamista aina niin vähän. Mutta sanotaan vaikka P&P&Hilkka - olisin mennyt lastenvahtiavuksi tänään, mutta yskä on ihan älytön.

Soittotaito?
Ladattu kysymys. Soitin teininä muutaman vuoden viulua ja alttoviulua, en pitänyt siitä erityisesti enkä osaisi enää. Osaan rimputtaa pianolla melodioita ja osaan jopa opetella soittamaan asioita nuoteista, mutta en osaa vapaata säestystä. Olen jo vuosia halunnut keskiaikaisen tai kelttiläisen syliharpun! Sit joskus kun on varaa...

Pidätkö kynttilöistä?
Valtavasti. Mitä enemmän sen parempi. Ne ovat yksi ihanimpia asioita keskiaikatapahtumissa ja larpeissa.

Pidätkö suitsukkeista?
Kohtuullisesti ja tuoksun mukaan (ruusu on aika jees).

Pidätkö veren mausta?
En erityisemmin pidä tai ole pitämättä.

Uskotko rakkauteen?
Uskon. Monellakin tasolla. Jos kysymys tarkoittaa kestävää parisuhdetta, niin kyllä, mutta uskon, ettei se onni osu läheskään jokaisen kohdalle, niin ikävää kuin se onkin. Mutta rakkauden voimaan uskon ehdottomasti.

Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?
En. Uskon eroottiseen viehätykseen ensi silmäyksellä - joillekin ihmisille. Itse tarvitsen siihenkin vähän aikaa asettaakseni sen ihmisen johonkin viitekehykseen.

Osaatko syödä puikoilla?
Osaan.

Lempilimu:
Joku nollakola, en ole nirso.

Jotain, mitä haluaisit ymmärtää paremmin?
Kirjallisuustieteen ajattelumalleja. 1900-luvun filosofeja. Oikeastaan kaikkia matemaattisia tieteitä, etenkin niitä osia, jotka kuvaavat olevaisuuden rakennetta. Sitä, miten muuttaa omia ajattelumallejaan ja toimintatapojaan ja miksi se on niin pirun vaikeaa sittenkin, kun on analysoinut omat tähänastiset mallinsa.

Jos voisit kääntää aikaa taaksepäin, mitä muuttaisit?
Voi, kysy vaan!! Jos saa mennä viisitoistavuotiaaksi asti, niin tappelisin vanhempani suostumaan hakuun Kallion lukioon (olisin tarvinnut sen kasvamisen pullostani ulos!!). Jos kahdeksantoista, olisin lopettanut seurustelun aivan väärän ihmisen kanssa (mutta kun ei pieni pää erottanut totta ja illuusioita)! Ja vähintään en olisi antanut sen väärän ihmisen ja hänen ah-niin-viisaan äitinsä taivutella minua uskomaan, ettei minusta olisi ollut lääkäriksi (mokomat kaikentietävät tunnevammaiset idiootit...). Sitten... no, myöhemmän ajan asioita en enää osaa ajatella noin, koska ne koen jo niin paljon osaksi itseäni. Paitsi ehkä parit kerrat, kun olisin voinut jatkaa taas tanssitreeniä enkä jatkanut, koska otin liikaa paineita.

Miljoona euroa! Minkä yhden asian ostaisit sillä?
Jos vain yhden, niin asunnon Pariisista.

Mitä pizzasi päälle laitetaan?
Kinkkua, salamia, ananasta. Tai melkein mitä vain paitsi paprikaa ja aurajuustoa.

Ruotsi vai englanti?
Englanti, yliopisto-opintoja myöten - mutta kaikkihan nykyään englantia osaavat. Ruotsi pitäisi saada aktiivisemmaksi (olen vähän sitä palautellutkin, mutta ei se vielä ole monipuolisen käyttökielen tasolla). Sama koskee ranskaa ja viroa.

Pidätkö sateesta?
Tihkusade on ihanaa, tuulenpieksemä kova sade kuuluu elämän vihattavimpiin vitsauksiin. Katolle rapiseva rankkasade on mukavan kuuloista, jos voi pysyä sisällä.

Minkä vaihtaisit itsessäsi?
Um... kuinka pitkän listan saa tehdä? No, ennen kaikkea sosiaalisten tilanteiden pelon (jonka voi kuulemma diagnosoida, vaikka se kohdistuisikin pääasiassa auktoriteettitahoihin). Sit ottaisin vyötärön, kiitos. Silmistä hajataiton ja piilokarsastuksen poistaminen ei enää auttaisi näihin sibeliusryppyihin (jotka siis johtuvat niistä eivätkä pahasta sisusta, ihan tosi!). Mut tietty jos saisi ne rypytkin pois...

Minkä väriset sukat sinulla on nyt?
Mustat. Eri paria kyllä, toisessa on jotain kuvioita.

Oletko hyvä matematiikassa?
En. Luin pitkän matematiikan lukiossa ja pärjäsin niin kauan kuin se oli mekaanista, mutta viimeiset kurssit olivat hankalia. En osaa hahmottaa sitä, millaista yhtälöä kulloinkin tarvittaisiin, en ongelmissa enkä lukusarjoissa. Ylppärin magna oli positiivinen ylläri (todistuksen kokonaiskymppi nyt ei mitään kerro).

Mitä yhteistä sinussa ja äidissäsi on?
Hymykuopat. Sisältä hyvin vähän, paitsi ehkä rakkaus kirjallisuuteen ja näyttämötaiteisiin. Yliherkkyys? Se pelottava kulmien kurtistus (äidillä sama taittovirhe), josta on ollut hyötyä oppilaiden pitämisessä ruodussa. Enimmäkseen olen kyllä isän näköinen.

Mistä luulet, että muut tunnistavat sinut?
Kovasta äänestä. Valitettavasti. Haluaisin muuttaa sitä.

Mikä kappale soi nyt päässäsi?
Ei onneksi mikään, olen aika herkkä korvamadoille.

Paljonko kello on?
9.15.

Missä huoneessa olet nyt?
Lummetien olohuoneessa, jossa "yhteiskäyttötietokone" asustelee.

Minne matkustaisit, jos lähtisit huomenna?
Siis jos rahalla ei olisi väliä? Hong Kongiin tapaamaan serkkua. Tai Pariisiin. Tai ehkä jonnekin paratiisilämpimään.

Onko sinulla parasta ystävää?
"Paras" indikoisi yhtä, eikö niin? On useampia luotettuja, korvaamattomia ihmisiä.

Oletko humoristinen?
En itse erityisemmin (olis kiva olla viihteellisempi kyllä), mutta rakastan hurjasti nokkelaa kieltä, sanaleikkejä ja lisäksi LOLcatseja ja muita kilttejä vitsejä.

Onko kynsissäsi kynsilakkaa?
Ei. Aika harvoin on, kun samalla pitäisi hioa kynnet siistiin muotoon enkä vain jaksa (ne kasvavat leveinä ja litteinä, hauraina ja pehmeinä). Jos on, se on yleensä hyvin neutraalia. Jos onnistun kasvattamaan kynnet niin pitkiksi, että vahva kynsilakka näyttää niissä hyvältä, se on aina juhlan ja ylpeyden paikka!

Mikä on puhelimesi taustakuvana?
Amarna-larpin serafiseinävaatteesta otettu kuva.

Omistatko raitapaitoja?
En. Vai lasketaanko muotoonleikattua paitapuseroa, jossa on ohuita pystyraitoja?

Kenelle näytit viimeksi keskisormea?
Ei-läsnäolevalle taholle selostaessani jotain tuohduttanutta Lissulle (en muista enää, mitä).

Mäkkäri vai Hese?
Häpeän tunnustaa, että Mäkkäri. En pidä Hesen majoneesista.

Historia vai äidinkieli?
Äidinkieli koulussa, nykyään varmaan historia (paitsi ei viimeisen vuosisadan).

Syötkö usein karkkia?
Lähinnä suklaata, ja sitäkin pienempinä annoksina kuin ennen, mikä on erittäin hyvä.

Onko sinulla mielikuvitusystävää?
Ei (eikä muuten ollut lapsenakaan, vaikka olisi luullut minun olevan juuri sitä tyyppiä). Mutta lasketaanko runollisen inspiraation keijuarmeijat? Ne ovat melkein totta. Melkein.

Tiedätkö jääkiekon säännöt?
Suunnilleen. Paitsiosta en ole varma.

Minkä muotoiset makaronit ovat kivoja?
Vaikka minkä! Minulla on kauhea tapa nakerrella raakaa pastaa karkkina.

Onko tylsää juuri nyt?
Tunnustan (perkuleen yskä!).

Seurusteletko jonkun kanssa?
En.

Kenen luona olit viimeksi?
Äidin&co.

Henkilö jolle nauroit?
Auri eilen.

Joka nauroi sinulle?
Anni tänä aamuna, kun sekoitin syntymäpäivän ja onnittelin päivää liian aikaisin (syytän naamakirjaa!).

Mikä on viimeisin kuulemasi kohteliaisuus?
Auri kehui mua jonkin Barbie-piirroselokuvan sankarittaren näköiseksi. Mutta sanoi se edellisenä päivänä vielä paremmin: "Sä piristät mua aina niin paljon, että et sä edes huomaisikaan [mun masentuneisuutta]!"

Soittaisitko häissäsi kappaletta, jota viimeisimpänä kuuntelit?
Se taisi olla jotain barokkia yömusiikkina taustalla, joten epäilen.

Harrastaisitko seksiä sen henkilön kanssa, jota suutelit viimeisimpänä?
Tuskin, se oli larpissa. Ihan viehättävä naispuolinen kanssapelaaja kylläkin.

Menisitkö naimisiin sen henkilön kanssa, jota ajattelit herätessäsi tänään?
Heti paikalla - jos se henkilö olisi todellinen ja tässä ajassa!

Kertoisitko suurimman salaisuutesi henkilölle, jota halasit viimeksi?
Se oli Auri, joten jos nyt jotain suuria salaisuuksia on vielä kertomatta, niin kyllä varmaan.

Muuttaisitko asumaan maahan, jossa kävit viimeksi?
Viroon? Tuskin, vaikka ehkä rakkaussyistä voisi harkita, jos niin kävisi.

Pukeutuisitko koulukuvaukseen vaatteisiin, jotka sinulla on nyt päällä?
Jooei. Resuiset leveälahkeiset kotihousut joustosamettia, ikivanha Very Good -collegepaita; musta neuleponcho sentään on ihan ok.

Söisitkö koko loppuelämäsi ruokaa, jota viimeksi söit?
Marjoilla maustettua valmiskaurapuuroa? Kuolisin mieluummin.

Laulaisitko karaokessa kappaletta, jota viimeisimpänä lauloit?
Heh, taisi olla Käpälämäen loitsuimprovisaatioita, joten en sittenkään, jos ylipäänsä minua enää koskaan saisi karaokeen Åbo by Nightia edeltäneiden kauhukokemusten jälkeen.

Löisitkö henkilöä, jonka vuoksi viimeksi itkit?
En koskaan.

Suutelisitko henkilöä, jota viimeksi ajattelit?
Mistä asti lasketaan? Ennen kuin aloitin tämän meemin? Miksen, mutta ei ole mitään varsinaista syytä.

Koska viimeksi sanoit jollekulle rakastavasi häntä?
Äidille varmaan, on tapana sanoa se eestaas.

Kirjoittavatko ihmiset nimesi väärinpäin?
Um, tuskin? Olisi sen verran monimutkaista.

Oletko hiljainen vain äänekäs?
Kuten sanottu, liian äänekäs, ja tahtoisin muuttaa sitä, koska ihmiset ymmärtävät sen väärin. Vilkas peruskommunikointitapa ei tarkoita, ettei voisi olla sisältä arka ja passiivinen.

Kenestä ihmisestä pidät eniten?
Eivoimäärittää. Samalla viivalla on monta olentoa, eri viivoilla yhtä pitkän matkan päässä vielä enemmän.

Kuka on sinulle tärkein ihminen maailmassa?
Kai se on oma itse, vaikka mielelläni ulkoistaisin tärkeyden johonkuhun toiseen: se tuntuisi jotenkin suurellisemmalta. Olen kuitenkin oppinut katkerasti, että sellainen on harha ja sille toiselle kohtuuton painolasti, joten enpä enää niin tekisikään. Paitsi lapset kai aikanaan tulevat väistämättä olemaan sitä.

Kenelle haluaisit antaa pusun poskelle?
Poskipusuja saisi olla enemmän ylipäänsä.

Rakastatko oikeasti ketään koko sydämesi pohjasta?
En tiedä, miten tämä määritellään. Minun määritelmäni mukaan aika hirmuisen montaa ihmistä.

Kuka viimeksi katsoi sinua pitkään?
Lyhytaikakämppis Marju?

Onko sinua suudellut kukaan viimeisen kuukauden aikana?
On.

Mitä et voi vastustaa?
Saatavilla olevaa suklaata tai kotileivonnaisia.

Kuka teillä kävi viimeksi kylässä?
Auri.

Mitä alkoholipitoista juomaa joit viimeksi?
Epämääräisen väristä mutta yllättävän hyvänmakuista boolia Ineksen&co bileissä.

Kuka sinulle on viimeksi soittanut?
Velipoika kysyäkseen, pääsisinkö tänään lastenvahdiksi.

Oletko rauhallinen ihminen?
En. Hidas, mutta en rauhallinen. Pitäisi oppia.

Tylsistytkö helposti?
Erittäin.