Omalääkärin mukaan labroissa ei ole yhtään mitään vikaa, kaikki on hyvin. Niin että ulkoilua sitten vaan, se on rouva tohtorin yleislääke kaikkeen. Ihan kiva, jos ei juuri moinen asenne olisi osa ongelmaa.

Olisi pitänyt psyykata itsensä paremmin puhelua varten, mutta taas kerran oli jo valmiiksi varma, että juuri näin siinä käy - kukaan ei koskaan saa mitään selville eikä mikään etene kuitenkaan, vaan vika on aina vain kokonaan minun - joten en sitten osannut muuta kuin inistä, että silläkö se yleinen huimauskin sitten menee, eikö se ole sen kummempaa. Ja odotin jo valmiiksi vastausta, ettei ole. Niin etten osannut vaatia tarkempaa selitystä enkä muistuttaa siitä alhaisesta verenpaineesta tai niistä muista pitempään mietityttäneistä pienistä(?) jutuista.

No, kai sitä sitten pitää tästä terästäytyneenä palata asiaan yths:n puolella sen lisäksi, että toivoo, ettei se lähete ole yhtä ylenkatseellinen.

Olen pahoillani, ettei minulla ole tällä hetkellä tämän mielenkiintoisempaa tarjottavaa.

Jos vain tietäisin, miten tehdä selväksi, ettei tämä ole hyvä eikä tässä voi olla. Ehkä se auttaisi todellistamaan asian myös virallisille auttaville tahoille. Romahtaa en tahdo - romahtaminen koskee liikaa, enkä halua sitä kipua, jos voin ennemmin polkea vettä ja olla romahtamatta - mutta ei tästä virrasta veneeseen itse nousta, se on todettu jo liian selvästi.

Vesi on kovin mustaa ja virtaa kovin nopeasti, enkä halua katsoa pinnan alle. Siellä asuu pakokauhu - kaikki ne hirviöt, joilta kalvonohut ja limanpehmeäksi haurastunut egoni ei pysty minua suojaamaan. Ne, jotka vaativat asioita, joita en elämältäni tahdo; ne jotka muistuttavat kaikista virheistä ja tekemättömyyksistä ja siitä, etten koskaan voisikaan saada aikaan mitään hienoa ja merkittävää tai edes ilahduttavaa ja tyydyttävää; ne jotka odottavat vain, että suoritan välttämättömyyksiä, jotta voivat tarttua niihin vieden minulta taas oman tahtoni, oman itseni, omat rajani kokonaan; tehden minusta jotain pientä ja tahraista ja olematonta?

Miksi se vaihtoehto näyttää olevan jokaisen suunnan määränpää? Miksi?