Annoin lopulta huokaillen periksi nykyajan kotkotuksille ja rekisteröidyin naamakirjaan. Tarkoitus ei kyllä ole tehdä siitä mitään näyteikkunaa, vaan vain seurata, mitä ystävätahoille kuuluu.

Mutta silti. Miksi ne profiiliin ladatut kuvat eivät voi saman tien näkyä muutkin kuin oletuskuva? Miten ne saa näkyviin? Ja miksi se samperin systeemi ei voi muistaa, keille on lähettänyt ystäväpyynnön, koska on tosi noloa lähettää sitä useamman kerran? Ja onko nyt tarkoitus pitää se koko ajan aktiivisena vai saako sieltä logata uloskin (no kai, sehän huomauttelee kontakteille vain jonkin muuttuessa)?

Kauhean ladattuja se myöskin kyselee. Kun niin monet ystävät ovat tunnustuksellisia ateisteja, niin miten ihmeessä sitä sitten määrittelee itsensä jotenkin puolueettomasti ja selittävästi? "Yleiskristillispohjainen ekumeeninen humanisti" on hemmetin pitkä eikä sekään kovin selittävä tai osuva. "Minä uskon Johonkin, jolla on moninaiset ilmenemismuodot, joista tutuin minulle nyt sattuu olemaan Jeesus, jonka jumalallisuuteen uskoisin mielelläni mutten aina ole varma enkä voi sietää Paavalia enkä katolisuutta enkä suurinta osaa kirkon dogmeista, mutta en määritä kavereita sen perusteella, mihin uskovat, kunhan elävät eettisesti, suvaitsevaisesti ja rakentavasti eivätkä syrji minuakaan. Enkä aina edes saa uskottua, mutta toivon kovasti."

Selitä se nyt sitten. Etenkin kun ei itsekään nykyään tosiaan tiedä, mihin todella kykenee uskomaan.

Ei niin, etteivät olisi ladattuja myös lempikirjat ja elokuvat ja kaikki sellainen. Myönnä siinä nyt sitten, että tykkäsit jostain Anastasiasta. Vaikka siihenkin on syynsä ja vaikka eri asioita voi katsoa eri houkuttimista. Enkä enää edes tiedä, olenko varsinaisesti spekulatiivisen fiktion fani (sitähän valitin jo aiemmin), mutta jos en ole sitä, niin mitä ihmettä sitten olen?

Kaikki tämä ehkä on osa sitä, minkä koen vaikeaksi niin naamakirjassa kuin livejournalissakin: kaikki tuo määrittely. Eivät ihmiset ole kiinnostuksen kohteittensa summa, enkä tahdo tulla siten mitatuksi.